2015. március 25., szerda

Medvehagymás túrókrém

Egy remek és könnyen elkészíthető vacsora, vagy akár egy könnyed tavaszi előétel. A medvehagyma számos felhasználásának csak egy változata a sok közül...



Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma
20 dkg túró
3 evőkanál tejföl
0,5 dl olívaolaj
só, bors, őrölt kömény

Tálaláshoz:
Vollkornbrot (német fekete kenyér)

Az alap elkészítésével kezdjük a folyamatot. Ehhez a csokor medvehagymát megmossuk, én a szárát le szoktam vágni, majd az egészet nagyobb darabokra tépkedve betesszük a turmix gépbe. Hozzáöntjük az olívaolajat és ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint. Érdemes egyszerre több adagot is elkészíteni, mert hűtőben könnyen eláll és remekül felhasználható, illetve kombinálható egyéb ételek elkészítése során.
Most jöhet a túrókrém, melyhez a túrót és a három evőkanál tejfölt habverővel elkeverünk, majd hozzáadjuk a medvehagymás alapot. Ekkor sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel ízesítjük. Végül betesszük a hűtőbe és állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. 
Tálaláskor nálunk most "német fekete kenyéren" került terítékre és összességében nagyon jól kiegészítették egymást. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...