Hozzávalók:
25 dkg étcsokoládé (70%-os)
6 tojás
13 dkg margarin
10 dkg cukor
10-15 dkg zabpehely (amennyit a folyékony alapanyagok felvesznek)
fahéj, szerecsendió, csipet só
A tetejére:
kb. 1 dl tejszín
1 tábla jó minőségű étcsokoládé
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A csokoládét és a margarint hőálló edénybe tesszük és gőz fölött folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk, de óvatosan, hogy ne forrósodjon túl, csak éppen hogy elolvadjon. Ezt követően a tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáöntjük a zabpelyhet, a fűszereket, a csokikrémet, végül finom mozdulatokkal beleforgatjuk a habot is. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, lisztezünk, majd beleöntjük a masszát. 190 fokon előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Akkor lesz jó, mikor a torta széle már átsül, azonban a közepe még enyhén lágy marad.
A krémhez a tejszínt felforrósítjuk a kockára tördelt étcsokoládéval, de a folyamatos kevergetés elengedhetetlen ahhoz, hogy ne süljön le az alja. Mikor egységes homogén szerkezetűvé válik hagyjuk langyosra hűlni. Végül a torta tetejére kenjük és hűvös helyre tesszük megdermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése