2014. október 25., szombat

Vörösboros sült nyúl cseresznye öntettel és fűszeres sütőtökkel



Hozzávalók:

3 db nyúlcomb (1 kg)
2 szál sárgarépa
2 szelet szalonna
2 evőkanál sűrített paradicsom
kb. 1,5-2 dl vörösbor
só, bors, cukor, kakukkfű, 2 gerezd fokhagyma

1 egész sütőtök
fokhagyma
só, bors, rozmaring
olaj

cseresznyelekvár

A szalonnaszeleteket felcsíkozzuk és zsírjára sütjük. Erre tesszük a nyúlcombokat, melyeket kívülről megpirítunk, közben a sárgarépákat felkarikázzuk és a fokhagymával, kakukkfűvel együtt a hús mellé tesszük. Felöntjük a vörösborral, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és kevés cukrot is adunk hozzá. Lefedve sütőbe tesszük 190 fokon, így kb. egy óra elegendő ahhoz, hogy megpuhuljon.
Közben a sütőtököt megpucoljuk, felkockázzuk és az olajjal, fűszerekkel összekeverjük. 190 fokos sütőben megpirítjuk. Ezalatt többször ránézünk, hogy ne puhuljon túl, villával ellenőrizhetjük az állagát. 
Tányéron felmelegített házi cseresznyelekvárral a tetején tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...