2014. október 26., vasárnap

Vajas fokhagymás tintahal rukkolás mozzarellaágyon, édes mustárral és gránátalmával


Hozzávalók: (2 főre)
7 dkg olajos tintahal konzerv
2 marék rukkola
2 szelet mozzarella
1 db gránátalma
édes mustár
1 nagy gerezd fokhagyma
vaj
só, bors
citrom

A fokhagymát megpucoljuk, felkarikázzuk, kevés vajon átsütjük, majd félretesszük. A tintahal darabokat ebben a fokhagymás vajban hirtelen megpirítjuk. A gránátalma ehető gyümölcsét kiütögetjük, a mozzarellából két szeletet levágunk. A rukkolát megmossuk és jöhet a tálalás. 
A rukkolát a tányér közepére halmozzuk, rászórunk a sült fokhagymából egy keveset és erre fektetünk egy szelet mozzarellát. Megsózzuk és borsozzuk, majd a tetejére tesszük a tintahal darabokat. A tányérra egy kevés édes mustár kerül, rászórunk kb. 1 evőkanál gránátalmát és végül pár csepp citromlével tesszük a fogást teljessé. 

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...