2014. február 23., vasárnap

Sárgarépával és sajttal göngyölt hús, héjában sült burgonyával tálalva




Hozzávalók:
4 szelet karaj
4 szelet tarja
1 szál répa
trappista, füstölt sajt
fokhagyma
ketchup
worchestershire szósz
só, bors, borsikafű, rozmaring, petrezselyem
olaj
fogpiszkáló vagy hústű

A húsokat kicsit kikflopfoljuk, megsózzuk és megborsozzuk. A répát meghámozzuk, majd a hámozóval vékony szeletek vágunk belőle. A kétféle sajtot szintén szeleteljük és a vékony répa csíkokba beletekerjük. Ezt követően a húsokba begöngyöljük és fogpiszkálóval vagy hústűvel rögzítjük középen és a végeit, hogy ne essen szét. Ekkor elkészítjük a pácot ízlés szerinti fokhagymából, ketchupből, őrölt borsból, worchestershire szószból és olajból, majd ebben megforgatjuk a húsokat és egy órára félretesszük.
Közben a burgonyát alaposan megmossuk, félbevágjuk és egy tepsibe helyezzük. Sóval, borssal, rozmaringgal és félbe vágott fokhagymával fűszerezzük. Pár kanál olajat öntünk a tetejére és 200 fokon előmelegített sütőben légkeveréssel készre sütjük kb. 50 perc alatt, miközben többször átforgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen piruljon.
Amikor elkészülünk, a húsokat egy rácsos tepsire helyezzük és 190 fokon szintén légkeveréssel puhára sütjük kb. 45 perc alatt. 
Tálaláskor fokhagymás tejfölt és kevés szőlőmagolajban megforgatott, borssal ízesített répaszeleteket teszünk mellé.

1 megjegyzés:

  1. Nagyon finom lehet, szívesen megkóstolnám. :) Évekkel ezelőtt én is készítettem hasonlót csirke sushi néven, azt is répával göngyöltem, csak sajt helyett krémsajtot használtam, ami sajnos nem valami egészséges.
    Nagyon szépek a fotóid. :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...