2014. január 6., hétfő

Mézeskalácsos Túró Rudi torta

Az ötletet a tavaly kapható volt mézeskalácsos Túró Rudi adta, melyet idén hiányoltam a boltok polcairól, de az is lehet, hogy csak velem nem jött szembe. Nem is baj, mert így határoztam el, hogy idén ez lesz az ünnepi asztal fénypontja, ha édességről van szó. Szerintem minden megtalálható benne, amitől igazán alkalomhoz illő lehet. A fűszerektől illatozó mézeskalács, a tejszíntől könnyed óriási túróréteg és a szánkban roppanó csokoládé. 


Hozzávalók:
30 dkg mézeskalács
20 dkg vaj
10 dkg csokoládé
50 dkg túró
5 dl tejszín
6 evőkanál tejföl
6 evőkanál porcukor
egy fél citrom leve
vanília aroma
2 tasak zselatin fix
Dr. Oetker tortabevonó (ét)

A mézeskalácsot felaprítjuk egy konyhai kés segítségével, közben a vajat és a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd az egészet egymással elkeverjük. Előveszünk egy 23cm-es kapcsos tortaformát, melynek aljában eloszlatjuk a mézeskalácsos alap felét. Ezt követően összeállítjuk a túrós réteget, melyhez a túrót robotgép segítségével habosra keverjük a cukorral, a vanília aromával és a citrom kifacsart levével. Hozzákeverjük a tejfölt, végül a tejszínnel teljesen felhabosítjuk. Ekkor a zselatin fix-el véglegesítjük a krémünket és a felét rákenjük az alapunkra. Majd erre mehet rá a megmaradt mézeskalácsos réteg és ismételten a túrókrém. Betesszük hűtőbe egy fél órát pihenni. A roppanós csokoládé külsőhöz szintén gőz fölött felolvasztjuk a bevonót és gyors mozdulatokkal egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején. Egy éjszakára állni hagyjuk hideg helyen, hogy a kellő állagot elérje, majd tálaláskor felmelegített késsel vágunk szeleteket a tetejére, hogy amennyire lehet kiküszöböljük a máz megtörését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...