2013. április 7., vasárnap

Könnyed tavaszi saláta

Mivel a szakdolgozat írás utolsó szakaszában vagyok, csak most jutott egy kis időm, hogy megosszak veletek pár húsvétkor készített finomságot. Elsőként egy olyan recept, mely fogyasztható önmagában, húsok mellé, vagy akár a húsvéti kalácshoz is. Most már remélem tényleg itt van valahol a tavasz, és akkor jöhet miden mennyiségben, mindig friss, piaci alapanyagból. És persze az elmaradhatatlan rukkolát se feledjük ki, ami mostanában nagy kedvenc lett, fűszeres íze miatt. 
A szombati napom ugyan teljes egészében sütésekkel ment el, azért szerencsére akadt segítségem a saláta összedobására és ízesítésére is. Így mindkettőnk ízlésvilága benne leledzik. :)



Hozzávalók:
1 zacskó rukkola
1 zacskó madársaláta
1 fej jégsaláta
5 szem fürtös paradicsom
1 kígyóuborka
1,5 nagy alma
1 csomag újhagyma
2 db kaliforniai paprika

Öntethez:
2 kiskanál almaecet
2 nagy evőkanál mustár
5 gerezd fokhagyma felaprítva
2 teáskanál citromlé
2 evőkanál méz
só, bors
víz

A zöldségeket megmossuk, a rukkolát, madársalátát egy nagy tálba szórjuk, hozzászeleteljük a jégsalátát, a paradicsomot, uborkát, kaliforniai paprikát, almát, hagymát, pedig szintén összevágjuk tetszőleges formában és hozzákeverjük a salátához. Ekkor az öntet hozzávalóit összekeverjük, kevés vízzel hígítunk rajta, majd ráöntjük a zöldségekre. Hűtőben pár óra alatt hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek, ezt követően lehet tálalni. 

2 megjegyzés:

  1. Bori, nagyon tetszik a salátád, de a fotód is! Sőt, az epres képed is csudaszép! Kíváncsian várom további tavaszi receptjeidet :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, remélem most már kicsivel több időm lesz a konyhára és fotózásra :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...