2013. április 3., szerda

Epres túrótorta

Életem első túrótortája, mely próbának indult még az ünnepek előtt és olyan finom lett, hogy azóta elkészült már egy második változata is. Természetesen annak receptjét is megosztom Veletek, de majd a későbbiekben :)



Hozzávalók:
25 dkg darált keksz
1 evőkanál margarin
2 púpozott evőkanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor
7 evőkanál kávé
4 evőkanál tej

Krém:
50 dkg túró
50 dkg mascarpone
kb. 10 evőkanál porcukor
1,5 db citrom héja és leve
mazsola ízlés szerint
1 tasak gyors zselatin fix
vanília aroma
50 dkg eper


Az alaphoz a darált kekszet elkeverjük a por- és vaníliás cukorral, majd a folyékony hozzávalókkal homogén tésztává gyúrjuk és belelapítjuk egy 23cm-es kapcsos tortaformába. Ezt követően összeállítjuk a krémet. Ehhez felhabosítjuk a mascarponet, majd hozzákeverjük a citrom héját, levét és a mazsolát. A túrót egy másik tálban szintén habverő segítségével elkeverjük a cukorral, a vanília aromával és a gyors zselatin fix-el. Összeforgatjuk a két tál tartalmát, majd a kekszes alapra borítjuk. Hűtőbe tesszük pihentetni jó pár órára, majd félbevágott eperszeletekkel a tetején tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...