2013. január 3., csütörtök

Blogszülinap torta egy kis gesztenyével

Most lett egy éves a blogom, így köszönöm rendszeres olvasóimnak, hogy nyomon követitek receptjeim és persze minden idelátogatónak is. Remélem hozzá tudtam járulni egy-egy jó ötlettel a Ti konyhai próbálkozásaitokhoz vagy abban, hogy felkeltsem érdeklődéseteket a házi készítésű ételek iránt. 

Mottóm talán az egy év eredményeire visszatekintve, hogy még a legegyszerűbb ételekből, régi receptekből egy kis változtatással, apró ötletekkel vagy az otthon található alapanyagokból egy kevés modernitás fűszerét bevetve, igazán mennyei finomságok születhetnek.
Hiszen a képtelen ötletek szabadságának csak a kreativitás mértéke szabhat gátat. 

Ígérem jó receptekből következő évre sem lesz hiány :)



A torta hozzávalói:
6 evőkanál liszt
6 tojás
6 evőkanál cukor
1,5 evőkanál kakaópor
egy nagy csipet sütőpor

Csokoládékrém:
10 dkg étcsokoládé
7-8 dkg margarin

Gesztenyekrém:
1 csomag gesztenyepüré
4,5 dl tejszín
2,5 evőkanál porcukor
3 evőkanál Baileys
1 tasak habfixáló

Tetejére:
6 dkg étcsokoládé
porcukor

A piskótához a tojásfehérjéket két kanál cukorral kemény habbá verjük, a tojássárgákat a maradék négy kanál cukorral világosodásig keverjük, végül a száraz hozzávalókkal és óvatos mozdulatokkal az egészet összeforgatjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és sütőpapírral bélelt (csak az aljára teszünk) 27 cm-es tortaformában 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Mikor a piskóta elkészül és kihűlt, nekilátunk a krémeknek. Először a csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, rövid ideig hűtjük, majd a margarinnal felhabosítva el is készül az első réteg krém.


Ekkor a piskótát félbevágjuk, majd egy 24 cm-es kapcsos formába beleszabjuk az alját, meglocsoljuk a baileys-el, és rákenjük az elkészült krémet. Ezt követően a tejszínt felverjük a habfixálóval és a cukorral, baileys-el elkevert gesztenyepüréhez forgatjuk. Még egyet habosítunk rajta, majd mehet a tortára második rétegként. A tortalap másik felét szintén méretezzük a formához és a krém tetejére illesztjük.
A tetejét megszórjuk porcukorral, míg teljesen be nem fedi a tortát, majd olvasztott csokoládét csorgatunk a tetejére díszítésként. Végül hideg helyen egy-két órát állni hagyjuk.



4 megjegyzés:

  1. Boldog blogszülinapot és további jó blogolást kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Nyám nyám ez nagyon fincsi!!!!!!!!!!!!!!!!Lívia

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És tényleg az volt, érdemes kipróbálni, ha lapul a mélyhűtőben egy kis gesztenye :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...