2012. november 18., vasárnap

Ringlós csiga vaníliamártással



Hozzávalók:
64 dkg liszt
12 dkg margarin
10 dkg cukor
0,5 dl tej
1 evőkanál vanília aroma
1 csomag száraz élesztő
1 púpozott kávéskanál sütőpor 
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
ringló lekvár

Öntet:
1 csomag vaníliaízű pudingpor
kb. 7 dl tej

Piszkénél láttam még régebben egy lekváros csiga receptet és most jött el a megfelelő idő az elkészítésére. Csak nagyon apró dolgokban változtattam, mert a recept így jó ahogyan van. Biztosan nem utoljára sütöttem. :)
2,5 dl tejet felmelegítünk a margarinnal, a cukorral, vaníliaaromával, majd a tej másik felét hozzáöntve visszahűtjük langyosra. Ekkor hozzáadjuk az élesztőt és 10 perc alatt lefedve felfuttatjuk. Ezt követően hozzáadunk 50 dkg lisztet, fakanállal simára keverjük és legalább egy órát kelesztjük meleg helyen. 
Hozzáadjuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert maradék lisztet, jól átgyúrjuk, végül lisztezett felületen 70x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Ekkor lekvárral megkenjük az egész felületet, felcsavarjuk, 1,5 cm-es csigákat vágunk belőle és sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformákba helyezzük. Nekem 3 különböző méretű telt meg vele. 


Végül 200-220 fokon előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. 
Az öntethez a pudingot elkészítjük a szokásos módon annyi különbséggel, hogy a tej mennyiségét megemeljük. Miután elkészül kihűtjük és tálaláskor a csigák tetejére kanalazunk belőle. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...