2012. október 22., hétfő

Vaníliás és puncsos cupcake



Hozzávalók (12 darabhoz):
10-10 dkg sima és rétesliszt
10 dkg margarin
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
1,5 dl tejföl
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só

A tojásokat világosodásig keverjük mindkét cukorral, majd a margarint megolvasztjuk és langyosra hűtve hozzákeverjük. A tejfölt szintén hozzáadjuk, végül pedig a maradék száraz hozzávalókat összeöntve sűrű tésztává keverjük. A muffin sütőformát kivajazzuk, lisztezzük és egyenletesen elosztjuk benne a masszát. 180 fokon előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.


Vaníliás krémhez (12 cupcake-re elegendő):
fél csomag vaníliás pudingpor
2 dl tej
3 evőkanál cukor
10 dkg margarin
vaníliaaroma
kevés sárga ételfesték

A pudingport elkeverjük a cukorral, kevés tejjel, majd a maradék tejet felforraljuk ízlés szerinti vanília aromával és hozzáadjuk. Folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük, végül kihűlt  állapotában a margarinnal felhabosítjuk, ételfestékkel pedig élénkebbé tehetjük a színét. 

Puncsos krémhez (12 cupcake-re elegendő):
fél csomag tejszín ízű pudingpor
1,5 dl tej + kb. 1/2-1 dl rum
5 dkg mazsola
kevés málnapiros ételfesték

A mazsolát beáztatjuk a rumba, a pudingport elkeverjük a cukorral és kevés tejjel. A maradék tejet felforraljuk a rumos mazsolával, majd folyamatosan kevergetve sűrűsödésig főzzük, végül kihűlt  állapotában a margarinnal felhabosítjuk. Ételfestékkel pedig puncsos színhatást adhatunk neki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...