2012. szeptember 17., hétfő

Kakaós csiga élesztő nélkül

Gabriella blogján akadtam rá erre az igazán egyszerű receptre. Már többször terveztem, hogy ismét nekilátok egy igazi kelt tészta elkészítésének, de eddig a nyári meleg tartott vissza, most meg az idő hiánya. Így maradt a gyorsított változat, de nem bántam meg, mert nagyon finom. Tetszik az alaptészta recept, biztosan sokszor megsütöm még és talán más ízváltozatokban is kipróbálom. :)



Hozzávalók:
50 dkg túró
50 dkg liszt
20 dkg + 8 evőkanál porcukor
12 evőkanál olaj
1 csomag sütőpor
1 dl tej
nagy csipet só
4 evőkanál kakaópor

A túrót 20 dkg porcukorral kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejet és 10 evőkanál olajat. A sütőport, a sót és a lisztet összekeverjük, majd a túrós masszával vegyítve tésztát gyúrunk belőle. Ezután lisztezett felületen két részletben kinyújtjuk kb. 3 mm vékonyra és 1-1 evőkanál olajjal megkenjük a felszínét. A kakaóport elkeverjük a maradék cukorral és egyenletesen megszórjuk vele a tetejét. Feltekerjük, kb. 1-1,5 cm vastag csigákat vágunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180 fokon előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...