2012. szeptember 23., vasárnap

Erdei gyümölcsös belga csokitorta

Egy igazi szülinapi torta kreáció. A csokis rész önmagában lágy és krémes, a tetején lévő citromos réteg a gyümölcsökkel pedig ellensúlyozzák a töménységét. 
Már készítettem hasonló édességet, de mostanra sikerült eltalálni a tökéletes hozzávalókat és sütési időt. Érdemes megpróbálkozni vele, mert felejthetetlen élmény. Legközelebb elkészítve majd több kép is lesz, de most csak ez a szelet maradt, azért ez mindent elárul. :)



Hozzávalók:
25 dkg étcsokoládé (70%-os)
6 tojás
13 dkg margarin
10 dkg cukor
5 dkg liszt
fahéj, szerecsendió, csipet só

A tetejére:
20 dkg áfonya
15 dkg málna
15 dkg szeder
25 dkg mascarpone
1 citrom héja és egy félnek a leve
porcukor

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. A csokoládét és a margarint hőálló edénybe tesszük és gőz fölött folyamatosan kevergetve összeolvasztjuk, de óvatosan, hogy ne forrósodjon túl, csak éppen hogy elolvadjon. Ezt követően a tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáöntjük a lisztet, a fűszereket, a csokikrémet, végül finom mozdulatokkal beleforgatjuk a habot is. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk, lisztezünk, majd beleöntjük a masszát. 180 fokon előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Még melegen kivesszük a formából és fejjel lefelé fordítva rácson hagyjuk pihenni egy rövidebb ideig, mivel még kicsit folyékony a belseje egy idő után óvatosan vissza kell fordítani, és így hagyni míg teljesen lehűl. 
Közben a mascarponét a citromhéjjal, a fél citrom levével, valamint ízlés szerinti porcukorral összekeverjük , majd a kihűlt sütire kenjük. A tetejét a megmosott gyümölcsökkel vegyesen megszórjuk.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...