2012. július 31., kedd

Cukkinis-gombás spagetti




Hozzávalók:
40 dkg spagetti
50 dkg cukkini
25 dkg gomba
25 dkg bacon
5-6 gerezd fokhagyma
5 dl főzőtejszín
1 tojás sárgája
5 dkg sajt
olívaolaj
só, bors, színes bors, petrezselyem

A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk és előkészítjük. A cukkinit lereszeljük, a gombát vékonyan felszeleteljük, a fokhagymát pedig aprítjuk. A bacont felcsíkozzuk és kevés olívaolajon megpirítjuk. Ezután jöhet rá a cukkini, a gomba és fokhagymával, sóval, színes borssal ízesítjük. Puhulásig pároljuk, de nem kell sok neki. Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát és összeforgatjuk a zöldséges raguval. Lereszeljük a sajtot, a tejszínt összekeverjük a tojássárgával, sóval, borssal, majd az egészet hozzákeverjük a tésztához. Egyet forralunk rajta, megszórjuk friss petrezselyemmel és forrón tálaljuk. 

1 megjegyzés:

  1. Nyami, ez csodásan fest, ráadásul csupa kedvencem van benne. A "kipróbálandó listámra" került.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...